Waaraan denken bij een nieuwe voordeur?

0

Wanneer je recent een nieuwe woning hebt gekocht, dan weet jij als geen ander dat niet ieder huis dezelfde voordeur heeft. Zo zijn er woningen met een simpele houten deur, een stoere metalen deur of een klassiek kunststof voordeur. Natuurlijk begrijpen wij als geen ander dat niet iedere voordeur uw smaak is. Hierdoor is het soms noodzakelijk om een andere voordeur te kopen. Maar waar moet je nou aan denken bij het aanschaffen van een nieuwe voordeur? In deze blog geven wij je graag vier tips om tot de perfecte deur te komen. 

  1. Kies een voordeur die bij je past 

Vandaag de dag is een voordeur in verschillende maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is het niet zo gek dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Om je te helpen bij het uitzoeken van een nieuwe voordeur is het allereerst belangrijk dat je duidelijk hebt waar je naar op zoek bent. Wil je een voordeur met daarin meerdere kleine ramen? Laat dan de voordeuren die hier niet aan voldoen buiten beschouwing. Je wilt immers een voordeur die bij je past en hiervoor is de eerste ingeving vaak het beste.  

  1. Neem het onderhoud in overweging 

Natuurlijk moet je ook overwegen welke soort voordeur het beste bij jouw past. Ga jij met liever om de paar jaren schilderen? Dan is een houten voordeur de perfecte keuze voor jou. Hiermee krijg je niet alleen een klassieke uitstraling, maar kan je ook gemakkelijk van kleur verwisselen. Heb je liever geen onderhoudskosten? Overweeg dan vooral om een kunststof voordeur te nemen. Deze deur is geheel onderhoudsarm en hoef je daardoor niet te schilderen. Het is slechts noodzakelijk om twee keer per jaar de kunststof voordeur te reinigen met een sopje. Hiermee ziet jouw deur er al snel weer gloednieuw uit! 

  1. Mate van veiligheid

Tijdens het kiezen van een nieuwe voordeur ontkom je er niet aan om te denken aan de veiligheid. Dit is een belangrijk punt, want iedereen wil namelijk in de vakantie en in de nacht rustig kunnen slapen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over inbrekers. Hierdoor is de veiligheid van een deur belangrijker dan ooit tevoren. Met een stalen verstevigingsprofiel en goed hang en sluitwerk in de voordeur is jouw deur geheel inbraakveilig. 

  1. Alarm

Voldoet jouw voordeur aan het politiekeurmerk? Dan ben je ervan verzekerd dat vreemden niet zomaar jouw woning kunnen betreden. Toch is het hartstikke verstandig om jouw woning nog eens extra te beveiligen met behulp van een alarm. Hiermee worden hulpdiensten direct gewaarschuwd indien een onbekende je huis betreedt. Natuurlijk heeft dit alleen nut als de basis van jouw woning op orde is. Daarom is het verstandig om direct jouw voordeur te combineren met aluminium kozijnen. Inbrekers denken dan wel twee keer na voordat ze jouw woning uitkiezen!