Trapliften aanvragen via de WMO

0
Trapliften aanvragen via WMO

De WMO is de wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet zorgt ervoor dat er bij iedere burger in Nederland met een beperking gekeken wordt wat hij nog wel en niet kan. In Nederland is de gemeente verantwoordelijk voor dat  je nog zo lang mogelijk in je eigen huis kan blijven wonen. Hiervoor kunnen dus ook hulpmiddelen geïnstalleerd worden. Hierbij kun je dus ook denken aan de installatie van een traplift in je woning.

Trapliften WMO

Hoe kun je een traplift aanvragen via de WMO?

Het aanvragen van de traplift via de WMO vraagt veel geduld en zorgvuldigheid. Hieronder staand de punten die je moet doorlopen om het op de juiste manier aan te vragen.

  • Neem contact op met de WMO of het sociale wijkteam. Zij gaan uiteindelijk beslissen of jij in de aanmerking komt voor de plaatsing.
  • Vul de aanvraag in. Hierin staan de medische gegevens en je huidige financiële situatie.
  • Als je de bovenstaande punten allemaal doorlopen hebt ontvang je binnen 6 weken een reactie.
  • Bij goedkeuring van de aanvraag volgt er een gesprek. Dit gesprek zal plaats vinden bij jou thuis. Hierbij wordt je persoonlijke situatie en woning worden beoordeeld voor een WMO consulent.
  • Als aan de hand van dit bezoek alles is goedgekeurd volgt er een beoordeling of je in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit de WMO.

Kosten van de traplift via de WMO

Wanneer je een traplift via de WMO hebt aangevraagd ontvang je deze natuurlijk niet kosteloos. Je betaald namelijk een maandelijkse eigen bijdrage voor het gebruik van een WMO traplift. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van je vermogen en inkomen. Als je een koopwoning hebt kun je bij voorbaat al beter een traplift kopen aangezien de kosten dan al zo hoog worden dat het niet meer rendabel is. Oriënteer je dus goed voordat je het een traplift aanvraagt via de WMO.