De toepassing van vloeibare stikstof in de medische wereld

0

Stikstof is net zoals zuurstof een natuurlijk gassoort. Het komt veel voor in onze atmosfeer. Bij een afkoeling tot min 180 graden Celsius verandert het gas in een vloeibare vorm. Echter kan deze vloeibare stof dus snel weer veranderen in een gasvorm. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de vloeibare stikstof in een speciale koelopslag wordt bewaard met een temperatuur van minimaal min 180 graden Celsius.

Vloeibare stikstof voor medische doeleinden

Vloeibare stikstof kent veel verschillende toepassingen en is onmisbaar in veel verschillende branches. In de medische wereld wordt vloeibare stikstof ook veel ingezet. Vloeibare stikstof veroorzaakt door snelle afkoeling namelijk een beschadiging van de aanwezige cellen die behandeld worden. Het doel hiervan is de definitieve uitschakeling van zieke cellen en afwijkende cellen. Situaties waarbij stikstof gebruikt kan worden is bijvoorbeeld de behandeling van kanker of wratten. De gezonde huid lijdt ook tijdelijk onder deze behandeling, maar herstelt zich altijd weer. Deze behandeling gaat in zijn werk door de huidafwijkingen een aantal seconden te bevriezen met de vloeibare stikstof. Bij deze bevriezing wordt een enkele keer plaatselijk verdoofd. Bij dubbele bevriezing van bijvoorbeeld een soort kanker, ontstaan bijwerkingen eerder en soms iets erger. Dit komt door de dubbele hoeveelheid van de vloeibare stikstof. Vloeibare stikstof kan aangebracht worden op de huis door het gebruiken van ene wattenstof of met de spraytechniek.

Vloeibare stikstof bestellen?

Bij bieden vloeibare stikstof aan in de eerder genoemde koelopslagen, namelijk: cilinders. Wij leveren dit gassoort in grote (gekoelde) gascilinders van 10 tot 50 liter. Daarnaast is het ook mogelijk om in grote stationaire tanks stikstof te bestellen. Ons zeer uitgebreide netwerk van depothouders, geautomatiseerde planning en voertuigenpark maken het voor ons mogelijk door heel Nederland stikstof te kunnen leveren. Voor eventuele vragen: informeer onze specialisten naar de prijs en de verschillende mogelijkheden die wij jou kunnen bieden.