Tips tegen rugklachten bij gebruik van een bureaustoel

0
bureaustoel

Heb jij tijdens je werk op kantoor last van je rug? Dan is het natuurlijk zaak dat hier zo snel mogelijk iets aan wordt gedaan. Niets is namelijk vervelender dan last van je rug. Dit zorgt niet alleen voor een vervelende pijn, maar komt ook je werkzaamheden vaak niet ten goede. De meest voorkomende reden waardoor mensen last hebben van hun rug, dat is omdat ze een verkeerde zithouding hebben. Een bureaustoel heeft immers niet voor niets tal van verschillende mogelijkheden om deze in te stellen. Heb jij last van je rug, dan hebben wij een aantal tips voor je, die je kunnen helpen bij het tegengaan.

Neem je klachten serieus

We zien te vaak, dat mensen de pijn in hun rug negeren. De voornaamste reden waarom dit wordt gedaan, is omdat het vaak na enkele weken vanzelf weer afzwakt. Toch is dit ontzettend gevaarlijk! De pijn kan namelijk wel minder worden, maar dit betekent niet dat het ook daadwerkelijk voorbij is. Neem dus ten alle tijde de klachten serieus of ze nu wat minder erg zijn dan normaal, dat maakt helemaal niets uit! Wanneer je dus klachten hebt, is het aan te raden naar een arts te gaan om te kijken of ze hier iets aan kunnen doen. Vervolgens is het zaak, dat je ook de instellingen van je bureaustoel laat nakijken, zodat ze deze eventueel voor je kunnen aanpassen.

Op de juiste manier zitten

Vaak hebben we geen idee, dat er verschillende manieren zijn waarop we op onze bureaustoel kunnen zitten. Toch is het belangrijk dat je hier wel degelijk rekening mee houdt. Een actieve zithouding, zorgt er namelijk voor, dat de druk op je spieren afneemt. Door de lagere druk op je spieren verklein je de kans op eventuele klachten zoals met name bij je rug. Actief zitten kun je op verschillende manieren doen. Eén van de meest voor de hand liggende manieren, is door het aanschaffen van een hiervoor speciaal ontwikkeld kussen. Dit kussen zorgt ervoor, dat je je lichaam iedere keer moet corrigeren om goed te kunnen blijven zitten. Je zult merken, dat dit de pijn na verloop van tijd enorm doet afnemen.

Bureaustoel laten instellen

Bij de meeste bedrijven worden zowel de bureau’s als bureaustoelen vaak door een professioneel bedrijf geregeld. Het is dan verstandig om ervoor te zorgen dat ze meerdere malen per jaar langskomen om te kijken of alle stoelen nog wel juist staan ingesteld. We zien namelijk ontzettend vaak, dat de stoelen meestal al na een paar uur helemaal anders worden ingesteld, dan dat ze aanvankelijk vooraf stonden. Door een deskundige hier periodiek te na laten kijken en je ook het belang van een goed ingesteld bureaustoel vertelt, is de kans op klachten vele malen kleiner. Uiteraard is het logisch dat we graag lekker op onze stoel willen zitten, maar of dit op lange termijn wel zo verstandig is, dat valt te bezien. Zorg dus voor dat je eventuele klachten tijdig meldt en ook dat jij je stoel eens in de zoveel tijd eens laat nakijken om te kijken of deze nog wel bij je lichaamshouding past.