Tips voor het kiezen van de beste sloten

0

De sloten van een woning zijn de eerste bescherming die ervoor moeten zorgen dat inbrekers niet naar binnen kunnen komen. Alleen de aanwezigheid van goede sloten is vaak al voldoende om een inbraak te voorkomen. Een inbreker is namelijk altijd op zoek naar een woning waar hij of zij zo makkelijk mogelijk naar binnen kan komen. Hoe beter de sloten, hoe meer tijd nodig is om deze open te krijgen. Hoe langer aan een deur gerommeld moet worden, hoe groter de kans op ontdekking. Dit is de reden waarom inbrekers een huis met de beste sloten het liefste voorbijlopen. Wat zijn echter de beste sloten voor een woning? De slotenmaker uit Oostende geeft in dit artikel enkele tips voor het kiezen van de beste sloten.

Kosten vs. kwaliteit

Laten we eerlijk zijn. De beveiliging van een woning is zeer belangrijk. Het is niet iets dat van onschatbare waarde is. De meeste mensen hebben daarom ook geen ongelimiteerd budget voor het kopen van sloten. Je hebt hier een budget voor in gedachte en probeert hier vervolgens de beste kwaliteit bij te vinden. Het zou kunnen dat je uiteindelijk toch iets meer geld uittrekt wanneer je een betere kwaliteit kunt krijgen voor een iets groter budget.

SKG keurmerk voor sloten

Om de kwaliteit van een slot te bepalen moet je een graadmeter hebben. Dit kan het advies van de slotenmaker uit Gent zijn. Wanneer je zelf de sloten wilt uitkiezen dan kan je het beste op het SKG keurmerk letten. De meeste sloten zijn hier van voorzien. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw is een onafhankelijke instantie die allerlei hang- en sluitwerk test op de inbraakwerendheid. Sloten krijgen vervolgens één tot drie sterren toegekend. Een SKG keurmerk van drie sterren staat garant voor de beste mate van beveiliging.

Plaatsing door een slotenmaker

Wanneer je uiteindelijk de beste sloten hebt gekozen dan moeten deze nog geplaatst worden. De plaatsing is net zo belangrijk als de kwaliteit van de sloten. Om de best mogelijke beveiliging te garanderen voor je woning kan je deze plaatsing het beste aan een slotenmaker overlaten. Deze professional kan dit op een gedegen manier voor je uitvoeren.