Marketing via social media

0
social-media-marketing

Social media zijn online platformen waarop gebruikers in staat zijn om content te verzorgen. Denk hierbij aan het plaatsen van berichten, video’s en foto’s. Tevens kunnen zij online met elkaar communiceren. Social Media Marketing is een marketingtechniek waarbij social media worden ingezet met als doel de marketingdoelstellingen te kunnen realiseren. Het is een interactieve vorm van marketing gericht op het aangaan van een dialoog.

Waarom maken bedrijven gebruik van socia media marketing?

Social media marketing blijkt een goede manier te zijn om een gesprek met de klant aan te gaan en hierdoor hogere doelen na te streven. Loyaliteit, klanttevredenheid en het creëren van merkvoorkeur zijn doelen die de meeste bedrijven proberen na te streven door social media in te zetten. Social media marketing kan veel geld op leveren mits alles goed wordt ingezet. Social media waar de marketing ingezet kan worden zijn: twitter, facebook, instargram en linkedin.

Social media marketing is een middel en dus geen doel

Een veel gemaakte fout van bedrijven is dat zij bij het gebruik maken van social media tot doel hebben verheven in plaats van het als middel te gebruiken om het merk te versterken. Het niet goed toepassen van social media normen en waarden kan voor een bedrijf schade opleveren, omdat op internet alles permanent is. Gebruik social media marketing daarom binnen de volledige marketingcommunicatie strategie en hang een concreet doel aan het gebruik van social media.

Dus, social media marketing is goed omdat?

Social media marketing kan dus leiden tot een hogere loyaliteit, klanttevredenheid, merkvoorkeur en uiteindelijke financiële doelstellingen realiseren. Echter is het een middel en dus geen doel. Het moet dus alleen worden ingezet als het bedrijf en de markt hiervoor geschikt zijn. Daarnaast moet ook voldaan worden aan een aantal factoren voordat de communicatie succesvol is.