Goed juridisch advies bij arbeidsrecht

0

Ben je een ondernemer en heb je meerdere werknemers aan het werk? Dan is het verstandig om de advocaten in Hoorn in te schakelen bij arbeidsrecht. Bijna alle werkgever krijgen wel eens te maken met arbeidsrecht, denk hierbij aan het opstellen van een deugdelijke cao, het ontslaan van een werknemer en nog veel meer andere zaken.

Wat houdt arbeidsrecht in?

Arbeidsrecht is een voorbeeld van een dynamisch rechtsgebied. Bij arbeidsrecht staan de belangen van werkgevers en werknemers helemaal tegen elkaar. Duidelijke arbeidscontracten en goede arbeidsvoorwaarden kunnen eventuele conflicten tussen de werknemer en werkgever voorkomen. De werknemer en werkgevers zouden er dus goed aan doen om deze op te stellen. Dit geeft helderheid vooraf en voorkomt kostbare en langdurige gerechtelijke procedures achteraf. Arbeidsrecht is echter nog veel meer. Zo zorgt arbeidsrecht voor het begeleiden van de betrokkenen in een re-integratietraject, denk hierbij aan de arbeidsongeschiktheid van een werknemer of het adviseren van een ondernemingsraad betreft een voorgenomen overname.

Waarom bestaat arbeidsrecht?

Arbeidsrecht is dus nodig om de rechten van de werknemer te beschermen tegen de dominantie van de werkgever. De werkgever heeft immers een dominantere positie dan de werknemer. Het arbeidsrecht verplicht de werkgever daarom om zijn werkgevers af en toe vakantie te geven en het minimumloon te betalen. Verder is arbeidsrecht ook erg belangrijk op het moment dat er een arbeidsovereenkomst beëindigd dient te worden. Een groot deel van het arbeidsrecht heel daarom meestal betrekking op het ontslaan van werknemers.

Arbeidsrelatie staat centraal bij het arbeidsrecht

Tegenwoordig worden enkele zaken steeds belangrijker binnen het arbeidsrecht. Voorbeeld van een aantal zaken zijn de cao, veranderingen van arbeidsvoorwaarden en overname van bedrijven. Dit zijn zaken waar advocaten in Hoorn erg ervaren en bedreven in zijn. Tevens kan arbeidsrecht betrekking hebben op geschillen met uitvoeringsinstanties. De arbeidsrelatie zal ten alle tijden centraal staan.