Etheen bestellen? Kies voor een gasspecialist!

0

Etheen, ook wel bekend als ethyleen, is een gassoort dat op een natuurlijke wijze is geproduceerd, maar ondertussen ook oop een chemische wijze. Door zeer hoge temperaturen ontstaan er reacties die kunnen zorgen voor onverzadigde alkenen. Alkenen zijn onverzadigde koolwaterstoffen waarin één paar koolstofatomen verbonden is door een dubbele binding. Een etheen is een voorbeeld van een alkeen. Dit gehele proces staat ook wel bekend als stoomkraken. Etheen is zowel geurloos als kleurloos, maar kan explosief zijn bij hele hoge concentraties. Door UV-straling blijft het gassoort in de buitenlucht niet langer dan één dag bestaan.

Wat is de reden van het ontstaan van etheen?

Voordat etheen bestond werd er gekozen voor ethefon. Doordat de regels omtrent dit chemische middel strenger zijn geworden door de milieuvriendelijke eigenschappen, is ethefon geen gebruikelijk gas meer. Het is moeilijk te voldoen aan de gestelde eisen voor chemische middelen, daarom maken sommige retailers helemaal geen gebruik meer van dit chemische middel. In belangrijke exportlanden is het niet langer toegestaan om gebruik te maken van ethefon. Dat is de reden dat het in Nederland mogelijk is om gebruik te maken van etheen. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat onderlinge relaties en de transport geen schade op kan lopen. Tevens is er op de markt natuurlijk steeds meer vraag naar producten die op een natuurlijke manier zij geproduceerd en hier kan ethyleen aan bijdragen. Op deze manier kan jouw onderneming op een maatschappelijke manier produceren.

Etheen bestellen?

Ben je opzoek naar goede etheen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen ethyleen in verschillende formaten gascilinders. Ons team bestaat uit ervaren specialiseren die je graag willen helpen tijdens het gehele aankoopproces, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Mocht je niet helemaal zeker zijn of etheen voor jouw situatie het juiste gassoort is? Neem dan contact op met ons!