Een nieuw matras kopen

0

Een nieuw matras kopen

Een matras gaat over het algemeen 6 tot 8 jaar mee. Het gevolg hiervan is dat we vaak niet goed weten wat voor soort matras we het beste kunnen kopen als we hem gaan vervangen. Daarom gaan we in dit artikel in op de verschillende soorten matrassen, zodat je na het lezen een stukje wat wijzer bent geworden over welk matras je het beste kunt kopen.

Koudschuim matras

Dit type matras heeft een uitstekende veerkracht en kan door zijn open celstructuur goed vocht afvoeren. Een matras van koudschuim ligt comfortabel en de kans op kuilvorming is vrijwel uitgesloten.

Matrassen van latex

Latex wordt gemaakt van natuurrubber. Het rubber biedt een hoog slaapcomfort en heeft een uitstekende vering. Het nadeel is dat de vochtdoorlatendheid niet zo goed is.

Traagschuim matrassen

Een matras van traagschuim vormt zich naar je lichaam. Als je erop gaat liggen zakt het matras lichtjes in op de plekken waar je lichaam druk uitoefent. Nadat je bent opgestaan, herstelt het matras zich naar zijn vlakke vorm. Door de techniek van het traagschuim, heb je minder drukpunten op je lichaam, wat voor een prettig slaapcomfort zorgt. Daartegenover staat dat het matras, net name tijdens warme zomerdagen, warm kan aanvoelen en vrij prijzig is.

Pocketvering matras

In een pocketvering matras zijn de veren ieder afzonderlijk van elkaar verpakt. Daardoor kunnen de veren los van elkaar bewegen, dat een uitstekend slaapcomfort oplevert. De vochtdoorlatendheid van dit matras is bijzonder goed te noemen en ook de levensduur is prima. Kortom, een pocketvering matras is een uitstekende keuze als je voor kwaliteit wilt gaan en lang plezier wilt hebben van je aankoop.

Keuzehulp nodig?

Misschien weet je na het lezen van dit artikel al welk matras je zou willen kopen, maar misschien ook niet. Ons advies is dan ook om naar een beddenspeciaalzaak te gaan. Ken je geen beddenspeciaalzaak in je buurt, maar woon je wel in de randstad? Dan is deze specialist een bezoekje absoluut waard: https://www.engering.nl/matrassen-den-haag.