Computerreparatie in Bleiswijk gezocht? Hier kunt u op letten

0

Als uw computer kapot gaat, op wat voor manier dan ook, is dat meestal gelijk een probleem. We zijn ondertussen zo afhankelijk geworden van het apparaat, dat we vaak erg onthand zijn als we zonder komen te zitten.

Wat nu te doen? Op zoek naar een computer winkel of reparatiebedrijf in de buurt van Bleiswijk natuurlijk, en uitzoeken wat er nog mogelijk is met de computer. Soms is een reparatie heel haalbaar, andere keren kunt u beter gaan denken aan het kopen van een nieuw exemplaar.

Wat zijn nu handige zaken om op te letten als u uw computer wil laten repareren? Hier een paar tips.

Focus op reparatie en niet op verkoop

Als reparatie van de computer een serieuze optie voor u is, dan kunt u beter kiezen voor een gespecialiseerd reparatiebedrijf dan voor een computer- of mediawinkel die er ook wel eens reparaties bij doet. Een winkel doet meestal minder reparaties, en heeft daarom minder capaciteit. Ze zullen u daarom sneller aanraden om een nieuwe te kopen. Een reparatiebedrijf heeft meer mogelijkheden, en ook minder motivatie om u een nieuwe computer te verkopen.

Vrijblijvende diagnose of no cure no pay

Het probleem dat veel computereigenaren hebben als ze hun apparaat willen laten repareren is het volgende: is de reparatie de computer nog wel waard? Omdat bij computers éénzelfde symptoom vaak meerdere oorzaken kan hebben, kan de monteur niet altijd gelijk zeggen wat de kosten gaan worden van een reparatie.

Daarom doen een aantal bedrijven van tevoren een diagnose en een prijsopgave waarna u kunt beslissen of u wel of niet laat repareren. Ze kunnen u van advies voorzien en u kunt ook zelf de kosten vergelijken met de prijs van een nieuw apparaat. Ook kunt u kiezen voor een andere oplossing, alleen dataherstel bijvoorbeeld.

Certificaten

Het is altijd nuttig om even te kijken wat voor certificaten het bedrijf heeft. Het ICT Waarborg certificaat is hiervan een voorbeeld. Dit garandeert een zekere betrouwbaarheid van het bedrijf.

Communicatie

Als u een monteur zoekt, denkt u misschien niet gelijk aan communicatievaardigheden, maar een goed bedrijf communiceert ook goed met zijn klanten. Het laat zien dat de bedrijfscultuur goed is en dat ze goed georganiseerd zijn. Vaak krijgt u daar al een idee van als u contact heeft met het bedrijf.

Referenties

Hoewel reviews niet altijd even betrouwbaar zijn, is het toch de moeite waard om er een paar te lezen. De verhalen die andere klanten vertellen zijn dan vaak nuttiger dan het aantal sterren dat ze geven. Bedenk ook dat niet alle klanten even redelijk zijn. Echter, als er erg veel negatieve ervaringen zijn, dan is het duidelijk dat er iets niet klopt.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Bleiswijk

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag, aan de Stephensonstraat. Ze vallen op door hun uitgebreide service, je kunt je computer opsturen, laten ophalen, iemand op afstand laten meekijken of iemand langs laten komen. Ze bieden gratis diagnose aan en hebben het ICT Waarborg certificaat.

Roboweb

Dit bedrijf zit in Pijnacker en doet zowel aan reparatie als verkoop. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en doen naast reparatie ook aan hulp op afstand en hulp op locatie.

Fresh PC

Dit bedrijf zit in Delft aan de Nieuwelaan. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en repareren zowel in de werkplaats als op locatie. Ze doen van tevoren een diagnose en rekenen alleen onderzoekskosten als u de reparatie niet bij hun laat uitvoeren.

Goerami computers

Dit Rotterdamse bedrijf doet zowel aan verkoop als reparatie en heeft het ICT Waarborg certificaat.

Bron: https://www.pcrefresh.com/computerreparatie-amsterdam