5 tips bij het klussen

0

Het hebben van een eigen woning kan heel fijn zijn, maar dat brengt ook verschillende klusjes met zich mee. Sommige klusjes zou je zelf kunnen uitvoeren en voor andere kun je verschillende klusbedrijven inschakelen. Ben jij een beginnende klusser en zou je graag wat handvaten willen krijgen bij het aanpakken van kleine klusjes in jouw woning? In deze blog vind je 5 handige tips die je daarbij zouden kunnen helpen.

Tip 1: Zorg voor het juiste gereedschap

Allereerst kan het je een heleboel onnodige zorgen schelen wanneer je over goed gereedschap beschikt. Slecht gereedschap zorgt voor veel ongemak, frustratie, mindere resultaten en een verhoogde kans op blessures. Met het juiste gereedschap zal je bijvoorbeeld merken dat het los- of vastschroeven van een schroefje helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Als beginner hoef je natuurlijk niet direct alles aan te schaffen, maar denk aan de basis zaken zoals een automatische schroevendraaier, een hamer, een goede boor en kwalitatieve pluggen.

Tip 2: Begin met simpele klusjes

Wanneer je net begint met klussen is het verstandig om te starten met kleine en simpele klusjes in en rondom het huis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ophangen van een fotolijstje, het vervangen van een lampje of het verven van een kastje. Op deze manier zal je meer succeservaringen hebben waardoor je er meer plezier in houdt. Ook zal je merken dat deze simpele dingetjes je steeds gemakkelijker afgaan. Vervolgens kun je van daaruit verder naar iets moeilijkere klussen enzovoorts.

Tip 3: Volg een DIY-workshop

Er zijn tegenwoordig genoeg leuke DIY (Do It Yourself) workshops te vinden. Kies er eens eentje uit die je aanspreekt en schrijf je in. In de meeste gevallen zal je kennis en ervaring m.b.t. het gekozen onderwerp flink uitgebreid zijn en kun je in vrij korte tijd heel veel nieuwe dingen leren. Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om met gelijkgestemden te kunnen sparren en samenwerken.

Tip 4: Verzamel wat oud hout en ga aan de slag

Kijk eens in de kelder of op zolder en zoek naar oude meubelen of oud hout wat je toch niet meer gaat gebruiken. Kun je zelf niks vinden? Vraag dan eens aan vrienden en/of familie of zij wat voor je hebben of rij een rondje door de wijk wanneer er grofvuil wordt opgehaald. Met oud hout kun je lekker oefenen met jouw nieuwe gereedschap en proberen om bijvoorbeeld een klein opzettafeltje o.i.d. in elkaar te zetten. Mocht je er zelf niet uitkomen? Dan kun je altijd eens kijken op YouTube, daar vind je genoeg tutorials die je daarbij kunnen helpen.

Tip 5: Vraag advies aan een ervaren klusjesman of –vrouw.

Het is altijd goed om advies te vragen aan mensen die meer ervaring hebben in het klussen. Dat zorgt er niet alleen voor dat je vrij snel weer nieuwe dingen kunt leren, maar het is ook gezellig om bijvoorbeeld samen met je vader, oom, vriend of vriendin de mouwen op te stropen en samen aan de slag te gaan.

Wil je graag meer tips bij het uitvoeren van specifieke klussen? Bekijk dan eens de verschillende blogs op klusje.nl