5 thema’s voor een unieke bruiloft

0

Ben je op zoek naar leuke en originele ideetjes voor jullie bruiloft? Je trouwdag is een speciale dag en je wilt deze dan ook precies naar jullie wensen vormgeven. Hoewel er niks mis is met een traditionele bruiloft, vinden jullie het leuker om even ‘outside the box’ te denken en iets unieks te doen. Met een thema-bruiloft stem je de volledige aankleding van jullie trouwdag af op een thema naar keuze. Met onderstaande 5 thema’s wordt jullie bruiloft gegarandeerd een dag om nooit meer te vergeten.

Peaky Blinders

Zeg je stijlvol, dan zeg je Peaky Blinders. De BBC hitserie over de bende van Tommy Shelby speelt zich af in de jaren ‘20 in het Engels Birmingham en wordt gekenmerkt door de mode van deze tijd. De mannen dragen allemaal nette driedelige maatpakken en de vrouwen mooie rokken met mantels en hoeden. Met jaren ‘20 kleding als thema voor jullie bruiloft weet je zeker dat iedereen er op zijn of haar best uitziet. Bezegel het huwelijk met een glas whisky en een sigaret en je nieuwe leven met je partner in crime kan beginnen. ‘By order of the peaky blinders’ verklaar ik jullie tot man en vrouw!

Middeleeuwen

Waan jullie koning en koningin voor een dag met een bruiloft in middeleeuwse stijl. Het mooie aan dit thema is dat je all-out kunt gaan met de locatie en aankleding. Trouwen in een middeleeuws slot is op zichzelf al bijzonder genoeg, maar als je de aankleding hier op aanpast wordt het helemaal speciaal. Met de nodige schilden, wapens en harnassen erbij creëer je al snel het gevoel dat jij en je gasten zich in de middeleeuwen wanen. Wil je helemaal de toon zetten? Regel dan een band die muziek speelt volgens de middeleeuwse  traditie. Je kunt het zo gek maken als jullie zelf willen, maar het wordt gegarandeerd een feest. Wees wel voorzichtig met het steekspel. Het zou zonde zijn als jullie feest onderbroken moet worden voor een ziekenhuisbezoek.

Venetiaans gemaskerd bal

Wil je een bruiloft die zowel stijlvol als mysterieus is? Ga dan voor een gemaskerd bal, volledig volgens Venetiaanse stijl. Dit thema geeft jou en je partner het perfecte excuus om jullie tot in de puntjes op te doffen voor jullie speciale dag. Een locatie die mooi bij dit thema aansluit is een landhuis of oud herenhuis. Vergroot de mysterie door je ceremonie, diner en feest te verlichten met kaarsen. Het kost even wat moeite om alle kaarsen aan te steken, maar het zorgt wel voor een prachtige sfeer. Let wel goed op de brandveiligheid. Zeker met feestende en dansende mensen.

Een Sprookjeshuwelijk

Voor inspiratie hoef je niet ver te kijken. De sprookjes waar we allemaal mee zijn opgegroeid zitten vol leuke thema’s en ideeën. Ook hierbij kun je jullie fantasie eindeloos op de loop laten gaan en het zo gek maken als jullie willen. Met het sprookjesthema daag je jullie gasten uit om zelf ook creatief aan de slag te gaan. Laat jullie verrassen door de vindingrijkheid van iedereen. Wellicht komt je toekomstige schoonmoeder wel verkleed als heks? Het wordt hoe dan ook een dag om nooit meer te vergeten. Beter kunnen jullie toch niet beginnen aan jullie ‘happily ever after’?

Black and White

Simpel, stijlvol en ontzettend indrukwekkend voor de foto’s. Een bruiloft in het zwart en wit is gegarandeerd een succes. Kies ervoor om alles een van deze twee kleuren te geven. Zo creëer je een contrast tussen alle elementen waarmee jullie bruiloft is aangekleed. Vraag gasten om zich uitsluitend zwart of uitsluitend wit te kleden. Hierbij zou het zelfs nog leuker zijn als alle mannelijke gasten in het zwart komen en alle vrouwelijke gasten in het wit. Natuurlijk kan het ook andersom. Zo krijg je een leuke zwart-wit mix op de dansvloer. Wil je als bruid en bruidegom wel nog steeds het middelpunt van alle aandacht zijn? Ga dan lekker tegendraads in het rood! Zo steken jullie met kop en schouders boven al je gasten uit.