4 tips voor de ultieme wintersport voorbereiding

0
4 tips voor de ultieme wintersport voorbereiding

Veel mensen gaan op vakantie maar niet iedereen gaat op wintersport. Dat is een vak apart. Het is namelijk geen vakantie waarbij je lekker op een bedje in de zon ligt. Ja dat is wel mogelijk maar dan mis je het leukste deel namelijk van de piste gaan. Lees hier alles over wintersport en 4 tips om je voor te bereiden.

 

 

  1. Locatie

Oké je gaat op wintersport, maar waar ga je heen? Je hebt verschillende landen om heen te gaan. Voor Nederlanders staat Oostenrijk toch wel op nr. 1. Want denk je aan Oostenrijk, dan denk je aan wintersport! Oostenrijk is niet alleen populair om haar prachtige skigebieden maar ook om de gezellige après ski en de Oostenrijkse gemütlichkeit. Ga je naar Oostenrijk, dan moet je zeker de après ski ervaren. Al aan het eind van de midden gooien bars en kroegen hun deuren open om alle wintersport gasten te voorzien van hapjes en drankjes. Een beleving voor zowel jong als oud. Andere populaire wintersportlanden zijn Zwitserland, Zuid-Duitsland en Italië.

 

 

  1. Skiën of snowboarden

In de wintersportwereld is iedereen het er mee eens dat skiën makkelijker is dan snowboarden. Heeft snowboarden toch jouw voorkeur, laat je dan niet tegenhouden. Heb je nog nooit geskied of gesnowboard, dan is het aan te raden om deel te nemen aan een klasje. Vaak leer je binnen een paar dagen de basistechniek onder de knie te krijgen. Dit doe je niet alleen maar samen met andere beginners, super gezellig en gegarandeerd lol. Hou je niet zo van die klasjes en heb je liever 1 op 1 les. Kies er dan voor om privéles te nemen. Hier krijg je een skileraar toegewezen die jou in 1 á 2 uur de basis techniek gaat aanleren.

 

 

  1. Juiste uitrusting

De juiste kleding en accessoires verschilt wel of je gaat skiën of snowboarden. Met een snowboard broek kun je skiën maar met een skibroek kun je niet snowboarden. Bij het snowboarden heb je namelijk een speciale broek nodig. Een snowboard broek is op bepaalde plekken versterkt, namelijk op de knieën en op de kont. Dit is gedaan omdat je als snowboarden vaak afremt en zittend eindigd of juist op de knieën neervalt. Naast de kleding is het ook van belang dat een juiste ski-zonnebril draagt. De piste kan door de weerkaatsing van de zon erg fel worden en dit kan je ogen beschadigen.

 

 

  1. Fit op reis

Om fit op reis te gaan is het aan te raden om van tevoren thuis al wat oefeningen te doen. Hiermee voorkom je dat je na de eerste dag niet meer kan lopen van de spierpijn. Mocht je het allemaal best spannend vinden en niet zeker weten of wintersport wel wat voor jou is? Probeer het dan eerst in eigen land in de overdekte skihallen. Hier hebben ze zo goed mogelijk een piste na gemaakt om jou te laten oefenen met skiën of snowboarden.