3 tips voor het allerbeste resultaat in de sportschool

0

2022 wordt voor veel mensen het jaar dat ze weer gaan beginnen met sporten. Een goed voornemen wat je misschien al jaren hanteert, maar waar je nu écht iets mee wilt gaan doen. Je hebt jezelf al aangemeld bij de sportschool in Izegem, een goede sportoutfit uitgezocht en je kunt niet wachten om te beginnen. Toch is krachttraining niet zo gemakkelijk als het lijkt. Wanneer je je meer spiermassa wilt creëren, moet je dit wel op de juiste manier aanpakken. Bovendien houden maar weinig mensen het echt gedurende een langere tijd vol. 

Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Bezoekjes aan de sportschool zijn immers dé manier om van een sterker en fitter lichaam te kunnen genieten. Bovendien draagt het ook nog eens bij aan een gezond gewicht. Genoeg redenen dus om met fitness aan de slag te gaan. Maar hoe behaal je toch het allerbeste resultaat? We zetten 3 tips op een rij. 

1. Stel realistische doelen op 


We hebben allemaal wel een droombeeld voor ogen. Zo willen we er uiteindelijk uitzien. Dit willen we bereiken. Doelen kunnen heel mooi en nuttig zijn, maar ze kunnen ook demotiverend werken. Daarom is het belangrijk om realistische doelen op te stellen. Je kunt niet verwachten dat je binnen drie maanden over een sixpack beschikt. Ook voor dertig kilo afvallen heb je veel extra tijd nodig. Ga daarom zeker in gesprek met een coach binnen de sportschool. Deze weet jou precies te vertellen wat er mogelijk is en hoe je deze doelen kunt behalen én in welk tijdsbestek. Op die manier weet je precies wat je kunt verwachten en kom je niet voor teleurstellingen te staan. 

Extra tip: probeer jouw ultieme doel op te breken in kleinere doelen. Zogenaamde tussendoelen. Op die manier lijkt de weg hiernaartoe niet eindeloos en vier je ook de kleine overwinningen. Zo blijf je beter gemotiveerd.  

2. Vind jouw eigen techniek en sportschema 


Veel mensen maken de fout om veel over fitness te lezen en op basis daarvan zich aan een bepaalde techniek te willen houden. Niet doen! Wat voor jou werkt, hoeft voor een ander niet zo te zijn. En andersom! Daarom is het goed om je eigen balans hier tussen te vinden. Constant wisselen of je enkel vasthouden aan de dingen die je online leest is niet de bedoeling. Dit werkt alleen maar averechts. Het is juist belangrijk om jouw eigen techniek en sportschema te ontwikkelen. Als dit voor jou werkt, dan zal dit effectiever zijn dan elk andere kant-en-klare sportschema. 

3. Neem sporten op in je wekelijkse routine 


Sporten moet net zo vanzelfsprekend worden als eten, drinken, werken en slapen. Dingen die onvermijdelijk zijn in het leven. Deze verwerk je moeiteloos in de alledaagse dag. Bij sporten haak je echter al snel af. Dit terwijl sporten essentieel is voor de (mentale) gezondheid. Doorzettingsvermogen is daarom essentieel en de sleutel naar succes. Wanneer je sporten opneemt in je wekelijkse routine en standaard 2 á 3 vaste dagen per week traint, zal je merken dat het je steeds makkelijker af zal gaan.