Zo maak je kersverse ouders blij

0
Zo maak je kersverse ouders blij

Vroeg of laat hebben we allemaal wel iemand in de directe omgeving die een kind krijgt. Hoe leuk en hoe schattig een pasgeboren baby ook is, het kost wel ontzettend veel tijd en energie om hiervoor te zorgen. De ouders doen dat met alle liefde, maar het neemt niet weg dat er veel bij komt kijken. Gelukkig neemt de kraamzorg in Almere de eerste week na de geboorte al veel uit handen, maar jij als naaste kan de kersverse ouders ook te hulp schieten. Waar maak je de ouders van een pasgeboren kind nou heel blij mee?

Eten brengen

Een baby neemt veel tijd in beslag. Als het huilt moet het getroost worden en het moet zeer regelmatig gevoed worden. Het lukt dan ook niet om uitgebreid te gaan koken als ouder zijnde. Het is daarom een erg goed idee om regelmatig even een bordje met eten te brengen, zodat de ouders ook voldoende voedingsstoffen binnen krijgen, terwijl ze zelf continu met de baby bezig kunnen zijn. Je kan er ook voor zorgen dat hun diepvries vol ligt met maaltijden, zodat ze deze alleen maar even hoeven op te warmen.

Dutjes

We weten allemaal dat baby’s een onregelmatig ritme hebben en ook ’s nachts vaak wakker zijn. Zeker de eerste weken moet de baby ook ’s nachts nog gevoed worden. Voor de ouders betekent dit dat er weinig slaap voor ze is weggelegd. Vaak wordt het advies gegeven om mee te slapen met de dutjes van het kind, maar in de praktijk lukt dit vaak niet. Het huishouden moet ook gedaan worden. Jij als buitenstaander kan bijvoorbeeld aanbieden om een middag op te komen passen, zodat de ouders even een paar uur kunnen slapen. Jij bent er dan om er voor de baby te zijn. De ouders zullen je dankbaar zijn.

Huishouden

Omdat de baby zoveel tijd opeist, is het huishouden een van de eerste dingen dat blijft liggen. Als je je echt nuttig wil maken, zorg er dan voor dat de uitpuilende wasmand weggewerkt wordt of dat je met een stofzuiger door het huis gaat. Ook kan het al schelen om even op te ruimen of de afwas weg te werken. Al het werk dat je de nieuwe ouders uit handen kan nemen, zal voor hen enorm schelen en daar zullen ze heel blij mee zijn.