Woontrend: spelen met marmer

0
marmer

Om een kamer op een stijlvolle manier aan te kleden, speelt de materiaalkeuze een grote rol. Hout zorgt bijvoorbeeld voor een warme uitstraling. Metaal ziet er dan weer erg stoer uit. Als er één materiaal is dat synoniem staat met luxe, dan is het wel marmer.

Marmer komt overal terug

Marmer is terug van weggeweest. Tegenwoordig duikt dit edele gesteente steeds vaker op in interieurs. Het wordt overal gebruikt: in woonkamers, keukens, badkamers, enz.

Er zijn immers heel wat meubelen en accessoires die een marmeren jasje kregen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salon- of bijzettafeltje met een wit marmeren blad? Of de &tradition Mass Light van hieronder – een eenvoudige pendellamp waar het marmer als blikvanger dient.mass-light

Daarnaast zijn er nog honderden accessoires en decoratiestukken met marmer. Onderzetters, kaarshouders, snijplanken, wandklokken, … er is voor ieder wat wils. Het leuke aan dit materiaal is dat het niet gebonden is aan een bepaalde stijl. Deze accessoires passen zowel in een modern als een landelijk interieur.

De echte marmerliefhebbers willen natuurlijk iets meer. Zij kunnen grotere oppervlakken bekleden. In een volledig witte keuken zal een marmeren werkblad voor wat contrast zorgen. Bovendien ziet het er erg luxueus uit. Ook in badkamers durft men wel eens grote stukken marmer te gebruiken.

marmer-badkamer-keuken

Wit, zwart of …

Meestal gebruikt men een witte marmersoort in een interieur. De meest bekende is ‘Carrara marble’, uit het gelijknamige Italiaanse dorpje. Wist je trouwens dat dit marmer ook gebruikt werd in het Pantheon en Michelangelo’s David?

Daarnaast zijn er nog een heleboel andere kleuren verkrijgbaar. Zwart marmer ziet er bijvoorbeeld heel mysterieus uit. De bruine variant komt ook regelmatig terug. Iets minder populair, maar daarom niet minder mooi, zijn de marmersoorten met een gele, groene of blauwe kleur. Je merkt het meteen: dit gesteente biedt enorm veel mogelijkheden voor interieurontwerpers. Misschien daarom dat deze trend aan een opmars bezig is?

groen-marmer