Wil jij rechten studeren?

0
familierecht Rotterdam rechten studeren

Als je ervoor kiest om rechten te studeren wilt dit niet meteen betekenen dat je advocaat wilt worden. Je kan het ook heel anders inrichten. Om uiteindelijk advocaat te worden is het belangrijk dat je een rechtenstudie volgt. Maar hiermee ben je er nog niet. Het proces om advocaat te worden is erg lang.

Wat moet je doen?

Om advocaat te kunnen worden is het belangrijk dat je een VWO diploma hebt. Wanneer je deze hebt moet je een universitaire opleiding volgen. Deze rechten studie op de universiteit kan in Nederland op 9 verschillende plekken. Kies de plek waar jij je goed bij voelt en bezoek de opendagen. Toch ben je niet meteen een advocaat wanneer je de rechtenstudie voltooit. Het is belangrijk dat je de toga-master haalt, vroeger heette dit Nederlands recht. Als je afgestudeerd bent van de universiteit ben je een jurist en geen advocaat.

Jurist

Na het afronden van de rechtenstudie ben je dus jurist. Een jurist kan procederen bij bijvoorbeeld kantonzaken en bijvoorbeeld bij het bestuursrecht. Zaken zoals familierecht, hoger beroepen en handelzaken mogen juristen niet behandelen. Indien je op zoek bent naar een specialist in familierecht in Rotterdam wordt De Brouwer Advocaten zeer aangeraden. Bij de Brouwer Advocatn werken momenteel ook een aantal juristen. Het komt vaak door dat een jurist na een aantal jaar praktijkervaring opgedaan te hebben toch liever de advocatuur in wil. En daar zijn we alleen maar blij mee!

Stage

Tijdens de opleiding ben je verplicht stage te lopen. Als je een advocaat in opleiding bent dan word je ook wel advocaat-stagiair genoemd. Dit ben je in totaal drie jaar. Je moet dus zeker veel leren maar ook zeker veel praktijkervaring op doen. Tijdens je stage mag je dan ook zelfstandig bepaalde zaken oplossen. Als advocaat-stagiaire word je gezien als een volwaardig advocaat. Je krijgt alle rechten die een advocaat ook heeft. Tijdens deze stage ben je in loondienst. Het contract dat je aangaat is meestal net zo lang als dat je stage duurt. Ongeveer drie jaar dus. Belangrijk bij deze stage is dat je een goede begeleider hebt. Je hebt dus een kantoor waarbij je onder contract staat. Maar je begeleider, van het kantoor, moet minimaal 7 jaar ervaring hebben. Diegene wordt ook wel de patroon genoemd. De salarissen staan vast. Je ontvangt dus een salaris volgens de richtlijnen.