Wandelen in Zwitserland

Wandelen in Zwitserland

0

Bereid je voor op verrukking. In extase. Op deze plek waar wandelpaden leiden naar afgelegen gehuchten, gletsjermeren en groene weiden, over verborgen bergpassen en naast glinsterende gletsjers. Waar chalets u verwelkomen met een koud pintje of een heerlijke warme chocolademelk. Bereid u voor op het hoogtepunt van Zwitserland. Bereid u voor op de Zwitserse Alpen. 

Of u nu een zondagse wandelaar bent of een hardcore bergbeklimmer, er zijn genoeg Zwitserse wandelpaden om uit te kiezen. Het land is doorkruist met paden van alle niveaus, die u meenemen door enkele van de mooiste uitzichten in de wereld: schilderachtige oude dorpjes en nette wijngaarden, stijgende bergen en hoge alpenweiden, ongerepte meren en donderende watervallen.

Zwitserse wandelpaden zijn onderverdeeld in drie niveaus: recreatieve paden, bergpaden en alpiene routes. De berg- en alpine paden zijn onderverdeeld in subniveaus, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die is vastgesteld door de Zwitserse Alpen Club (CAS).

De bewegwijzering en de markeringen op de paden zijn kleurgecodeerd om de moeilijkheidsgraad aan te geven. Veel borden geven ook de huidige locatie, de hoogte en de geschatte tijd tot de volgende bestemming. Dit betekent dat het over het algemeen moeilijk is om te verdwalen of te veel hooi op je vork te nemen. Toch moet u zich bewust zijn van de verschillende niveaus van de paden – en van uw eigen grenzen. Sommige Zwitserse wandelpaden zijn steil, onbeschut en erg hoog… en zelfs een goed pad kan gevaarlijk zijn bij slecht weer. Heel wat anders dan bijvoorbeeld in de Ardennen of op de Trekvogelpad Route in Nederland. Als hoogste stad van Europa is Davos in het Zwitserse kanton Graubünden het perfecte vertrekpunt voor een meerdaagse trektocht door de Alpen. Eenmaal over de bergen van Graubünden, gaat het van hut naar hut naar St. Moritz. Een huttentocht in Zwitserland is het absolute summum. Doe de Kesch Trek, de Via Alpina of de Berentrek. Ben je er klaar voor?