Waar op letten bij het verkopen van een auto?

0
waar op letten bij het verkopen van een auto

Ben je toe aan een nieuwe auto maar heb je de oude auto nog thuis staan? Heb je eigenlijk nog geen echte ervaring met het verkopen van auto’s, maar wil je wel de beste prijs voor je auto krijgen? Lees dan dit artikel en gebruik de tips die wij benoemen!

Waarde van de auto

Het kan behoorlijk lastig zijn om in te schatten wat de waarde is van je oude auto. Soms heb je die auto al een jaar of tien waardoor je waarschijnlijk geen idee hebt van de dagwaarde van auto is. Je kunt dan een aantal dingen doen, een voorbeeld hiervan is online kijken wat vergelijkbare auto’s opbrengen. Als je dit doet is het belangrijk om te letten op het model, de motor, de staat waarin de auto is en eventuele opties kun je ook meenemen in het bepalen van de prijs. Online kun je op veel sites je auto laten taxeren. Meestal klopt die prijs niet helemaal omdat het door een computer automatisch wordt gegenereerd. Wel geeft het vaak een goede indicatie van de waarde van de auto. De dagwaarde van de auto laten berekenen kan daarom een goede eerste zet zijn.

Advertentie plaatsen

Wanneer je de prijs van je auto hebt bepaalt, is het tijd om een advertentie online te zetten. Vroeger moest je een dure plek kopen in de klant of een tijdschrift. Tegenwoordig kun je daarentegen binnen een half uur gratis een advertentie online plaatsen. Het is belangrijk dat je duidelijke foto’s maakt, dit zodat eventuele kopers goed zien in wat voor staat de auto is. Ook verminder je hierdoor de kans dat mensen komen kijken naar de auto en hem vervolgens niet kopen. Als je de advertentie plaatst is het handig om een nette uitgebreide beschrijving te maken van je auto. Hierbij hoort een lijst met alle opties die je bij de auto krijgt.