Verzeker je aankopen door te betalen met een creditcard

0

Veel mensen denken dat een creditcard niet voor hun is weggelegd omdat ze deze toch nooit gaan gebruiken. Toch kan iedereen veel baat hebben bij het aanschaffen van een creditcard. Zo’n kredietkaart zoals een Mastercard of VISA brengt namelijk een flink aantal voordelen met zich mee. Naast het gemak van overal wereldwijd betalen is een van de grootste voordelen dat al je aankopen 180 dagen verzekerd zijn tegen diefstal, verlies of beschadiging.

Het loont om een creditcard te hebben.

 

We hebben allemaal genoeg situaties meegemaakt waarin we iets kochten waarvan later bleek dat het product of een dienst niet deugde. In veel gevallen kun je dan fluiten naar je geld. helemaal wanneer je al betaald hebt en zeker wanneer je dit contact hebt gedaan.Het probleem is vaak het geschil, een welles nietes verhaal tussen de koper en de verkoper. Wanneer je in een dergelijke situatie terecht komt dan zorgt dat voor veel onnodige spanning en stress. Je hebt er ook eigenlijk helemaal geen tijd voor en wilt gewoon je geld terug en je recht halen. Wanneer je in zo’n situatie komt en je hebt met je creditcard betaald kan de creditcardmaatschappij je helpen en het desnoods helemaal voor je regelen.

Een hotel of reis boeken met je creditcard.

Een goed voorbeeld hiervan is wanneer je een reis of prachtige hotelkamer in hotel De Lutte boekt en met je creditcard betaald. Nu is ook dit 180 dagen verzekerd. Blijkt achteraf dat de kamer of de reis / appartement niet voldeed aan de beloftes en de omschrijving toen je deze boekte. Dan kun je aanspraak maken op geld terug. Helaas gaat dit ook niet altijd van een leien dakje en eindigt ook dit in een welles / nietes discussie. Juist in dit specifieke voorbeeld kun je gebruikmaken van het betwistingsformulier van je creditcardmaatschappij. Dan gaat een juridisch deskundige direct voor je aan de slag om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wanneer deze aanwezig zijn en jij in je recht staat regelt de maatschappij dit en kunnen ze desnoods het geld terug halen. Dit is een reden waarom je eigenlijk altijd een hotelkamer moet boeken met een creditcard. Daarnaast zijn er nog meer kenmerkende voordelen. Op de website van Hotel Braams staat hier een mooi artikel over hoe je een hotelkamer boeken kan. Naast de mogelijkheid tot een betwisting is ook het reserveren erg belangrijk en kun je dat bij een fout aantonen door middel van je creditcard. Daarnaast is het een vereiste bij de meeste hotels om een creditcard te gebruiken.