De verschillende toepassingen van vloeibaar stikstof

0

Vloeibare stikstof wordt gebruikt voor verschillende toepassingen zoals voor opslag van biologische materialen. Het overstappen van vloeibare stikstof gebeurt in open dewarvaten. In de voedselindustrie staat stikstof bekend als E941. Dit E-nummer is een hele goede stabilisator dat geen schadelijke werking heeft op de menselijke gezondheid. Ook staat stikstof bekend als N2. De vloeistof komt bij het merendeel van onze atmosfeer voor en zorgt voor belangrijke bouwstoffen voor alle organismen. In de natuurlijk wordt vloeibare stikstof opgenomen in een zout vorm.

Waarom zou je stikstof moeten kopen?

Vloeibaar stikstof wordt veel gebruikt in verschillende branches. Als koelmiddel functioneert deze vloeistof heel goed, zo helpt het bij het invriezen van voedsel, bloed en overige biologische materialen. In de medische wereld wordt deze vloeibare stikstof veel ingezet bij de behandeling van wratten en in de ICT wordt het gebruikt om computer onderdelen sneller te laten werken. Tevens kan stikstof gebruikt worden als blusmiddel bij een brand. Bij het las proces wordt deze vloeistof ingezet als backinggas en bij het lasersnijden las snijgas. Ten slotte kan het gebruikt worden als een soort drijfgas in spuitbussen en voor het verdrijven van zuurstof voor bepaalde producten. Vloeibaar stikstof biedt dus heel veel mogelijkheden.

Waar is deze vloeibare stikstof te verkrijgen?

Als je opzoek bent naar een goede kwaliteit stikstof en de allerbeste service, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al jarenlange ervaring met het geven van advies en het leveren van vloeibare stikstof. Zo zijn wij tegenwoordig uitgegroeid to een sterk Europese gasleverancier. Ons uitgebreide netwerk maakt het mogelijk om door het hele land vloeibaar stikstof te kunnen leveren. Informeer onze specialisten naar de prijs van de flessen en de verschillende mogelijkheden die wij je kunnen bieden. Ook als je vragen hebt over welke vorm stikstof het best in jouw situatie past, kan je altijd contact met ons opnemen.

vloeibare stikstof