Snel een mooi terras met houten tuintegels

0
houten tuintegels

Voor het aanleggen van een terras in de tuin kiest men vaak voor betonnen tegels. Deze zijn er in veel soorten en maten. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is, dat er ook een eenvoudig en mooi alternatief is: houten tuintegels. Deze zijn snel gelegd en ook verkrijgbaar in vele soorten en maten!


Misschien denkt u bij hout in de tuin, meteen aan het onderhoud wat daarbij nodig is. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn verschillende soorten houten tuintegels verkrijgbaar, waaronder zelfs tegels waarbij onderhoud helemaal niet nodig is.

Natuurlijke uitstraling

Tuintegels van hout hebben een mooie natuurlijke uitstraling. Heeft u een groene tuin, dan is een houten terras een mooie aanvulling daarop. Maar de tegenstelling tussen hout en steen kan ook juist heel mooi uitpakken, houten tegels zijn dan ook prima toe te passen in een moderne tuin.
En wat dacht u van de vloer van uw balkon? Met de tegels creëert u snel en eenvoudig een warme houten vloer waar u heerlijk op kunt zitten om te genieten van de buitenlucht.

Wel of geen onderhoud

houten tuintegelsHout is een natuurlijk product en kan wat onderhoud nodig hebben, bijvoorbeeld om de levensduur te verlengen. Geïmpregneerd hout gaat van nature minder lang mee dan hardhout. Deze laatste soort hoeft dan ook in principe niet behandeld te worden om de duurzaamheid te verlengen. Echter de kleur van het hout verandert in de loop van de tijd. Wilt u de originele kleur behouden, dan zult u toch even aan de slag moeten.
Wilt u echt geen tijd kwijt zijn aan onderhoud, dan zijn composiet tegels de oplossing. Dit materiaal is samengesteld uit houtvezel en kunststofvezel, dat maakt het een sterk en zeer duurzaam product. U ziet het: er is veel te kiezen op het gebied van houten tegels.. Kijk voor een groot assortiment houten tuintegels ook eens op www.VlonderPlankenWinkel.nl.