Relaxzetels: een must-have

0
relaxzetel-woonkamer

Sofa’s zien we in elke woonkamer. Maar relaxzetels zien we zelden terug. Spijtig eigenlijk, want een relaxzetel is een meerwaarde voor jong en oud. Ze bieden niet alleen een onovertroffen zitcomfort, maar zijn ook esthetisch een meerwaarde.

Zalig zitten

Een relaxzetel koop je voor het comfort. Ze hebben een ergonomische vormgeving die jouw lichaam optimaal ondersteunt. Bovendien hebben relaxzetels een lekker dikke bekleding, zodat je geen last krijgt van een pijnlijke rug of zitvlak.

Kortom: een relaxzetel helpt je ontspannen.

Manueel of elektrisch verstelbaar

Vrijwel elk model heeft een verstelbare rugleuning en voetensteun. Je kan rechtop zitten om bijvoorbeeld aandacht het journaal te volgen, maar evengoed languit liggen om een middagdutje te doen.

Het verstellen gebeurt manueel of elektrisch. Goed om te weten: er zijn ook elektrische relaxzetels met een batterij verkrijgbaar. Een stopcontact in de buurt is dus niet altijd nodig.

De relaxzetel als blikvanger

Heb je er al aan gedacht om deze zetel als eyecatcher te gebruiken? Er zijn namelijk prachtige designmodellen, zoals de wereldberoemde Eames Lounge Chair. Klassiek of modern, in een opvallende kleur of ingetogen tint: er is altijd een zetel die in jouw interieur past.

Tip: ga eens proefzitten

Een relaxzetel online kopen kan, maar is niet ideaal. Het is namelijk beter om verschillende modellen te testen. Het zitcomfort kan variëren en ook de kwaliteit van de bekleding durft weleens te variëren. Bovendien kunnen de verkopers advies geven over de kleuren, het onderhoud en extra opties.