Wat zijn de nieuwste technieken op het gebied van sluitwerk?

0

In een tijd waarin inbrekers steeds meer geweld gebruiken om woningen binnen te dringen is het steeds belangrijker geworden om uw woning op de juiste wijze te beveiligen. Het blijkt echter lang niet altijd even eenvoudig te zijn om voor een goede woningbeveiliging in huis te zorgen. Hoe heeft u uw woning op dit moment beveiligd? Wij spraken met een slotenmaker uit Sint Niklaas, die ons meer kon vertellen over de nieuwste technieken op het gebied van sluitwerk voor woningen. Deze slotenmaker helpt particulieren dagelijks bij het verbeteren van de beveiliging binnen hun woning. Zo wordt de kans op inbraken en daarmee het verlies van waardevolle en dierbare erfstukken een stuk kleiner!

Het beste sluitwerk voor woningdeuren

Voorheen was het heel gebruikelijk om zogenaamde tweepuntsloten te gebruiken voor het beveiligen van deuren. Deze tweepuntsloten zitten zoals de naam van dit type sloten al doet vermoeden op twee punten met de deurpost verbonden. Tegenwoordig is het veel verstandiger om te kiezen voor driepuntsloten. Door het geweld wat inbrekers gebruiken om woningen binnen te komen biedt een tweepuntslot niet langer voldoende weerstand om inbrekers buiten de deur te houden. Bij een driepuntslot kost het inbrekers meer tijd om de deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden aanzienlijk groter wordt. Voor inbrekers is een woning met driepuntsloten zodoende minder interessant.

Een heel modern alternatief voor cilindersloten is een slot die werkt op basis van een app op uw mobiele telefoon. Via de app kunt u de deur op afstand openen, waardoor een fysieke sleutel overbodig geworden is. Momenteel worden deze sloten vooral in bedrijfspanden en appartementencomplexen gebruikt.

Ramen beveiligen met het juiste sluitwerk

Minstens zo belangrijk als het beveiligen van uw deuren is ook het beveiligen van uw ramen met het juiste sluitwerk. Vaak worden ramen beveiligd met zogenaamde bijzetsloten, die voorkomen als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welke van beide soorten sloten het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het raam geopend wordt en de dikte van het kozijn van uw raam. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze sloten ook de komende jaren populair zullen blijven voor het beveiligen van ramen.

Kies voor gecertificeerde sloten

Let bij de aanschaf van sloten voor uw deuren of ramen goed op de aanwezigheid van een keurmerk op het slot. Sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk zijn getest door de politie en veilig bevonden. Ook sloten met een hoge SKG-rating kunnen als veilig worden beschouwd. Des te hoger de SKG-rating van een slot is, des te meer weerstand biedt het slot ook bij een inbraak. Het kost een inbreker dus meer tijd om uw slot open te breken, waardoor hij of zij sneller zal worden betrapt.

Bron: http://sintniklaasslotenmaker.be/