Maak uw blokhut klaar voor de lente – tips om uw tuingebouw klaar te maken voor het nieuwe seizoen

0
tuin

Als het gaat om het voorbereiden van uw tuin en tuinproducten voor de zomer en de winter, weten de meesten van ons heel goed hoe en wanneer ze dat het beste moeten doen. We weten echter veel minder over het voorbereiden van blokhutten voor de seizoenswisselingen van de winter tot de lente! Net zoals het tuinseizoen, kan het seizoen van de blokhut in het vroege voorjaar beginnen wanneer de natuur uit de winterslaap begint te ontwaken. Wilt u weten hoe u uw blokhut klaar kunt maken voor de lente? Blijf dit artikel lezen om erachter te komen welke taken u absoluut moet doen om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent!

Reiniging van de blokhut

Het eerste dat u moet doen om uw blokhut klaar te maken voor de aankomende buitenactiviteiten in de lente, is alles opschonen wat er in de winter is achtergebleven. Ten eerste kunt u het beste beginnen met het onderhoud binnenshuis. Verwijder de spinnenwebben, ruim het stof op, maak de ramen schoon en laat de zon binnen! Zoek een plek voor de sneeuwscheppen, winterlaarzen en andere dingen die u in de lente en zomer niet zult gebruiken. Wanneer het binnen schoon en opgeruimd is kunt u buiten met de schoonmaak beginnen, maak de goten schoon en verwijder alle dode bladeren die zich in de winter hebben opgehoopt.

Het schilderen van de blokhut en reparaties

Wanneer u klaar bent met de voorjaarsschoonmaak, kunt u kijken of de winter schade aan uw blokhut heeft veroorzaakt. Neem de tijd om de blokhutbasis, het dak, de deuren en de ramen te inspecteren. Misschien is het nodig om een ​​beschadigd raam te vervangen, een beschadigde dakspaan te vervangen of de fundering te repareren. De lente is ook het juiste moment om eventuele reparaties uit te voeren. U kunt uw blokhut met een nieuwe verflaag behandelen of een tuinpad naar uw blokhut aanleggen.

Sparren in uw tuin

Wanneer uw blokhut klaar is, kunt u uw tuin netjes maken om hem de rest van het jaar klaar te stomen! Plant enkele vroege voorjaarsbloemen, maak het hek vast of maak de bloembedden opnieuw. Misschien heeft u een DIY-projectidee in gedachten en heeft u gewacht om het uit te voeren. Als dat zo is, dan is de lente het juiste moment ervoor!

Wanneer begint u met de voorjaarsschoonmaak? Als u nog steeds op zoek bent naar een blokhut, kijk dan eens naar het assortiment van de blokhut op: http://www.lugarde.nl/