Hoe kies je nou een goede online drukkerij?

0

Zodra je hebt besloten dat je toch wel graag drukwerk wilt laten drukken komt er een nieuwe stap in het proces. Er zijn tegenwoordig zoveel online drukkerijen dat je door de drukkerijen het bos niet meer ziet. Iedereen begint zijn zoektocht bij een online zoekmachine. Type maar eens in ‘online drukkerij’ en er komen al snel zo’n 1.000 hits tevoorschijn, maar welke drukkerij is nou het meest geschikt voor jou? Sommige drukkerijen stunten met de prijs om zo jou als klant te mogen verwelkomen maar de vraag is of de kwaliteit wel goed is (uiteindelijk is het vaak ook een kwestie van het ‘gunnen’ van een opdracht aan een partij).

Kiezen voor een online drukkerij

Kies altijd voor een online drukkerij waar mensen ervaring hebben in een drukkerij online (of veel weten over drukwerk en papiersoorten). Dit is namelijk een groot voordeel bij maatwerk. Er zijn zoveel verschillende papiersoorten met allemaal andere eigenschappen en hun eigen sterke en zwakte punten. Zo is mc (machine coated) papier vaak glad en geschikt om op te schrijven, waar dit bij HVO-papier niet zo is. HVO- papier is wel weer een stuk duurder dan andere vormen van papier. Ook kan hij of zij je dan ook adviseren bij ‘sign reclame’ (advies over het materiaalsoort van elk mogelijk plaatmateriaal). Forex is bijvoorbeeld voor buiten geschikt waar Re-board dat totaal niet is.

De online bestelsystemen van online drukkerijen

De meeste drukkerijen werken met een geautomatiseerd bestelsysteem. Dit houdt in dat als jij een bestelling plaatst je direct meegaat in de orderstroom wat ervoor zorgt dat jouw order direct wordt opgepakt. Meestal zit er een persoon in als schakel in het automatische proces die de eventuele fouten er tussen uit haalt. Denk hierbij aan fouten zoals snijmarges, afloop, DPI en andere technische aspecten. Spelfouten worden meestal niet gecontroleerd. Een computer herkent deze fouten meestal niet namelijk.

online-drukkerij