Help, het warme water is op!

0

Dat wil je natuurlijk niet hebben. Of het nou zomer, winter of herfst is, warm water hebben is natuurlijk wel fijn. Je wilt niet na 3 minuten douchen al onder een ijskoude straal staan. Zorg daarom dat je de juiste grote en soort boiler hebt. Maar ook de plek van de boiler is best belangrijk voor jouw huis. Ga jij binnenkort een nieuwe boiler kopen? Lees dan snel verder. 

Verschillende soorten boilers

Boilers zijn er in verschillende vormen, soorten en maten. Zo heb je de elektrische boiler, ook wel de standaard boiler genoemd en de keukenboiler genoemd. Deze laatste is vaak wat kleiner in volume dan de elektrische boiler. Beide dienen namelijk een ander doel in een huishouden en zijn daarom ook verschillend in grote en volume. De elektrische boiler zorgt vaak voor het warme water in de badkamer. De keukenboiler voorziet de keuken van warm water. Ook daarin heb je weer verschillende typen boilers. Zo bestaan er keukenboilers die je gemakkelijk onder in je keukenkast kan monteren, maar heb je ook boilers die zich boven de keukenkast bevinden. Dit verschilt per keuken en huishouden. 

Grote en kleine boilers

Zoals eerder aangegeven is er een verschil in de grote van de boilers. Zowel de grote en daarmee het volume zijn erg belangrijk. Deze bepalen namelijk de hoeveelheid warm water per huishouden. Een standaard elektrische boiler heeft een groter volume dan de keukenboiler. Daarom worden deze boilers vaak gebruikt voor het verwarmen van water in de badkamer en de rest van het huis. Door de grote capaciteit van het boilervat kan er bijvoorbeeld makkelijk lang en warm gedoucht worden. Ook dient deze boiler voor het gebruik van de wasbakken of voor het vol laten lopen van een bad. Een keukenboiler heeft vaak een kleiner volume. Deze boiler dient er alleen voor de keuken te voorzien van warm water. 

Hoeveelheid liter per boiler 

Het aantal liters wat je nodig hebt hangt sterk af van het aantal personen dat gebruik maakt van het warme water. Maar ook hangt het ervan af of je alleen een elektrische boiler aanschaft of dat je ook een keukenboiler erbij neemt. Voor een huishouden bestaande uit 2 of 3 personen is het aan te raden een boiler te nemen van minimaal 80 liter. Voor een gemiddelde douchebeurt verbruik je namelijk al ongeveer zo’n 30 liter water. Als je daarnaast ook de afwas nog moet doen en je wasmachine wilt laten draaien, dan is het wel verstandig om een grotere boiler te nemen met een groot aantal liters erin. Of je kan ervoor kiezen een extra keukenboiler bij te nemen.