Een heftruckcertificaat haal je bij een goede heftruckopleider

0
heftruckcertificaat

Een heftruck is een heel zwaar hulpmiddel en kan een aantal ton wegen. Daarom is het van belang om alvorens het besturen veilig te leren werken met een heftruck. Beschikken al uw medewerkers al over een heftruckcertificaat? Elke organisatie die medewerkers in diens heeft die dagelijks met een heftruck werkt is verplicht om al deze medewerkers te voorzien van grondige veiligheidsinstructies.

Een heftruck besturen zonder heftruckcertificaat

Een ongeluk is snel gebeurd. Jaarlijks zijn er duizenden heftruck ongelukken. Stel dat er daadwerkelijk een ongeval plaatsvindt met een heftruck. Volgens de jou (als werkgever) heeft de werknemer grondige instructies gekregen, maar hij/zij beschikt niet over een heftruckcertificaat. Dan kunnen er een aantal moeilijke discussies ontstaan, dit komt door de verdeelde mening over de grondigheid van de gegeven instructies. Wanneer jij niet goed aan kunt tonen dat de werknemer wel een grondige instructies heeft gehad, dus zonder een heftruckcertificaat, dan kan dit een aantal nare gevolgen hebben. Denk bij nare gevolgen aan een hoge boete, de verzekering keert geen geld uit bij schade of letsel of in het ergste geval sluit de inspectie het magazijn.
Daarnaast komt er veel papierwerk bij kijken.

Hoe kan er een heftruckcertificaat worden bemachtigd?

Om een heftruckcertificaat te kunnen krijgen moet er een heftruckcursus gevolgd worden. Wij beiden drie verschillende heftruckopleidingen aan. Zo is er een heftruckopleiding voor beginners, deze is voor iedereen die nog geen enkele ervaring heeft met het besturen van een heftruck. De heftruckopleiding voor gevorderden is voor iedereen die al wel ervaring heeft met het besturen van een heftruck, maar die nog geen heftruckcertificaat hebben. Ten slotte hebben we een heftruckopleiding voor gevorderden, ook wel een herhalingscursus genoemd. Deze is speciaal voor hen die in het verleden al eens een heftruckcertificaat hebben gehaald, maar waarvan deze is verlopen of binnenkort gaat verlopen.

heftruckcertificaat