Handige tips voor jouw tuin in de zomer

0
Handige tips voor jouw tuin in de zomer

We laten bijna de winterperiode achter ons. We kijken met zijn allen uit naar de mooie zomerdagen waarin we weer buiten kunnen zitten. Lekker barbecuen met vrienden en tijd doorbrengen met familie. Echter is het nu al zaak om jouw tuin klaar te maken voor de zomer. In dit artikel geef ik een aantal handige tips om jouw tuin klaar te maken voor de zomer.

 

Plaats een pergola

 

Een pergola is een goede toevoeging aan de tuin in de zomer. Een pergola biedt de mogelijkheid om schaduw in de tuin te creëren. Waardoor het ook mogelijk wordt om in de warme dagen lekker in de tuin te zitten. Een petrogale bestaat uit een houten constructie van palen met een schaduwdoek aan de bovenkant. Het is ook mogelijk om een schaduwdoek aan de zijkant te plaatsen voor als de zon laag staat. Een groot voordeel van een pergola is dat het eenvoudig zelf te maken is. Waardoor het voordeliger is in de kosten dan een terrasoverkapping. 

 

Plaats een grasveld

 

Het is ideaal om in de zomer een grasveld in de tuin te hebben. In de zomer zijn we namelijk het liefst zo veel mogelijk buiten. Een grasveld maakt het mogelijk voor de kinderen om op te spelen. Ook is het een goede ondergrond om een opblaas zwembad neer te zetten. Daarnaast heeft een grasveld weinig onderhoud nodig. Het hoeft enkel en alleen regelmatig gesproeid en gemaaid te worden.

 

Kies voor kleurrijke bloemen planten

 

Mooie en kleurrijke planten en bloemen geven een positieve uitstraling aan een tuin. In de zomer is het weer tijd voor de kleurrijke planten en bloemen. De meest populaire planten en bloemen voor in de zomer zijn de bekende hortensia’s en clematis. Tijdens de mooie weersomstandigheden hebben ze de optimale mogelijkheid om te bloei te komen. Echter is het wel noodzakelijk om de grond goed te voorzien van water. Door het warme weer is de kans op uitdroging namelijk groot. 

 

Wil je graag meer informatie over een pergola? Neem dan een kijkje op metalura.be