Floodlights zijn geschikt voor vele toepassingen

0

Schijnwerpers worden vaak gebruikt op toneel of op een podium. Maar dat zijn hele andere floodlights dan de schijnwerpers die worden gebruikt op olieplatforms, schepen, zee en op land waar een verhoogd risico is op explosie, gekoppeld aan dampen, gassen, nevels en stof. Deze locaties worden ook wel ATEX zones 1, 2, 21 en 22 genoemd)

Atex zone 1 en 2 staan voor zones voor explosieveiligheid van gas of damp en zone 21 en 22 staan voor stof, waarna de afmetingen worden vastgesteld aan de hand van verschillende berekeningen. Bij zone 1 en zone 21 gaat om het een grote kans op explosieve atmosfeer en bij zone 2 en 22 is er een geringe kans op explosieve atmosfeer bij een normaal bedrijf.

led-floodlight

Hoe kies ik een floodlight uit?

Ben je opzoek naar specifieke floodlights, maar weet je niet precies hoe en wat? Dan is dat heel erg begrijpelijk. Floodlight led zijn ook niet de gemakkelijkste lampen om even snel uit te kiezen. Raadzaam is om daarom iemand advies te vragen die er veel verstand van heeft. Hij/zij kan je het beste adviseren welke floodlights het beste aansluiten bij jouw wensen voor een floodlight. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een led floodlight, een doorsnee flood lamp, maar er is bijvoorbeeld ook een LED sensor floodlight. Zoals de naam al prijsgeeft, werkt deze lamp met een sensor. Wanneer iemand in de buurt van deze floodlight komt, zal de lamp aangaan. Hiermee bespaar je dubbel zoveel energie. Allereerst is het een LED lamp, waardoor je al profiteert van de vele voordelen van LED. Maar daarnaast brandt de lamp ook alleen wanneer er daadwerkelijk iets of iemand in de buurt is. Hierdoor brandt de lamp niet continue, waardoor er nog meer energie wordt bespaard. Dubbel zo veel voordeel dus maar daarnaast hebben floodlampen nog veel meer voordelen.