Een tuin om van te genieten met je vrienden

0

Een tuin om van te genieten met je vrienden

De tijd om lekker in de tuin te relaxen met vrienden en bekenden is inmiddels weer aangebroken, nu de zon weer regelmatig tevoorschijn komt. Maar een tuin creëren die een optimale ontspanning mogelijk maakt, vereist wel enige investering. Hoe kun je, met een paar slimme aankopen, op een handige manier een tuin inrichten die ruimte biedt om lekker tot rust te komen met je vrienden? Gebruik onderstaande tips en richt jouw tuin ook zo optimaal en relaxed mogelijk in. Dan ben je gegarandeerd van een ontspannen tijd.

Een comfortabele hoek loungeset van hout mag niet ontbreken

Een van de belangrijkste aandachtspunten in een tuin die ‘vriendvriendelijk’ is, is een lekker zittende loungebank. Met name een houten hoek loungeset is een goede keuze. Niet alleen staat houten tuinmeubilair perfect in een natuurlijke omgeving, maar ook is dit materiaal duurzaam en goed te onderhouden. De hoekvorm van een houten loungebank helpt om de loungeset op een goede manier in een hoek van de tuin te plaatsen. Zo houd je op andere plekken in de tuin extra bewegingsruimte over, maar ook voldoende plek voor bijvoorbeeld een tuintafel. Plof met je vrienden neer op het lekkere bankstel, met wat sterke drank erbij, en het genieten kan direct beginnen!

Een groene tuin is een relaxte tuin

Om volop te kunnen genieten in de tuin, samen met je vrienden of familieleden, is een groen en levendige tuin een belangrijke voorwaarde. Een groene tuin met mooie planten en fleurige bloemen is niet alleen een lust voor het oog. Ook zorgt zo’n tuin direct voor een relaxed gevoel en een ontspannen sfeer. Plant in het najaar en/of voorjaar dus voldoende bloemen en tuinplanten!

Goede verlichting en een terrasheater

Overdag in de tuin zitten meet je maten is natuurlijk fijn. Nog mooier wordt het natuurlijk als je ook in de late uurtjes op je loungeset kunt hangen, om met je vrienden of vriendinnen te kunnen ontspannen en genieten. Daarbij is een voldoende verlicht tuinterras natuurlijk wel zo praktisch. Zorg daarom voor een goede, en liefst ook zo milieuvriendelijk mogelijke (denk aan led-verlichting), soort tuinverlichting. Een goed verlichte tuin betekent dat je nog langer, zelfs tot in de kleine uurtjes, met je vriendengroep kunt relaxen! Regel ten slotte nog een efficiënte en goed werkende terrasverwarmer. Zeker als het in de zomer helder weer is, kan het namelijk ’s avonds flink koud worden. En dan zorgt een terrasheater voor voldoende warmte!