Een tas voor elke gelegenheid

Een tas voor elke gelegenheid

0
een tas voor elke gelegenheid

Een van de meest gedragen accessoires onder zowel dames als heren, is de tas. Vanaf jongs af aan moeten we spullen met ons meenemen, zodat we aan onze dagelijkse verplichtingen kunnen voldoen, zoals school of werk. Het is daarom ook van belang dat je een goede tas bij je hebt, alleen is niet iedere tas geschikt voor elke situatie. In dit artikel leggen wij jou uit welke verschillende soorten tassen er zijn en waar je op moet letten als je een nieuwe tas wilt kopen. Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder!

 

Welke verschillende soorten tassen zijn er?

Tassen worden ingedeeld in verschillende soorten categorieën. Dit komt omdat tassen worden gemaakt op basis van het doel van de tas. Ben jij van plan om zware schoolboeken mee te nemen? Of heb je een tas nodig om kleine accessoires zoals make-up mee te nemen? Over het algemeen, hanteren we drie categorieën aan tassen: vrijetijds tassen, zakelijke tassen en reistassen. We zullen ze voor je toelichten.

 

Vrijetijds tassen

Vrijetijds tassen zijn een breed begrip. Hier valt in principe ieder soort tas onder, behalve de zakelijke tassen en de reistassen. Denk hierbij aan: schoudertassen, rugzakken, handtassen, heuptassen en clutches. 

 

Zakelijke tassen

Zakelijke tassen worden gekocht voor een professionele omgeving. Onder zakelijke tassen verstaan we: aktetassen, laptoptassen net nette handtassen voor dames.

 

Reistassen

Reistassen zijn gemaakt om veel spullen in mee te nemen. Onder reistassen verstaan we: weekendtassen, trolleys, koffers en bepaalde rugzakken. Deze tassen zijn ontworpen, om zoveel mogelijk jouw lichaam te verlichten van het zware gewicht. 

 

Waar moet je op letten als je een tas gaat kopen?

Als je een nieuwe tas wilt kopen, is het verstandig om rekening te houden met het maximale gewicht dat een tas kan dragen. Als een tas te zwaar wordt zal er snel schade komen en bestaat de kans dat jouw spullen door de tas zakken.

 

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is hoe het gewicht van de tas over jouw lichaam verdeeld wordt. Een tas die niet afgestemd is op jouw lichaam, kan voor klachten zorgen in de rug, schouders of nek.

 

Tot slot, is het verstandig om rekening te houden met het doel van de tas. Eerder hebben wij jou uitgelegd welke verschillende soorten tassen er zijn en hoe deze worden gebruikt. Moet jij voor jouw werk een laptop meenemen? Kies dan voor een laptoptas of aktetas en niet voor een rugzak. Dit komt omdat rugzakken geassocieerd worden met scholieren in plaats van professionals.

 

Zoals je hierboven gelezen hebt, is het verstandig om na te denken over het doel van de tas. Er zijn namelijk verschillende soorten tassen, die niet voor elke situatie gebruikt kunnen worden. Als je weet dat je zware spullen moet meenemen, kies dat voor een stevige rugzak. De rugzak zal niet snel gaan slijten, omdat het het gewicht kan opvangen en daarbij is dit model beter voor de gezondheid van jouw lichaam. Houd daarbij wel rekening met de gelegenheid waar je naartoe gaat. Rugzakken horen niet thuis in een professionele omgeving.