Breng warmte in je huis met een boomstamtafel

0

Vind je je woonkamer saai en kil en kan deze wel wat warmte gebruiken? Denk dan eens aan een boomstamtafel. Of je deze nu zelf maakt of compleet koopt is geheel aan jezelf, maar het is een aanwinst voor ieder interieur. Je ziet ‘m daarom regelmatig voorbij komen in de bekende woonprogramma’s en woonbladen en is helemaal een trend van nu.

Stel je eigen boomstamtafel samen

Afhankelijk van je budget en interieurstijl kan je zelf je boomstamtafel kiezen. Er zijn verschillende houtsoorten geschikt, maar ze moeten wel hard en stevig zijn. De houtsoorten die overblijven hebben allemaal hun eigen unieke uitstraling waarvan er altijd wel eentje bij zit die binnen je interieur past. Hout aanschaffen doe je via een houthandel. Bedenk van tevoren goed welke houtsoort je wil en hoe groot dit tafelblad moet worden. Maar ook de dikte speelt mee. Ieder stuk hout is uniek door zijn jaarringen en samenstelling, maar verzorg het hout wel goed. Doordat het dient als tafel loop je het risico op beschadigingen en vlekken. Dit kan je voorkomen door het hout vakkundig te laten behandelen en het ook te blijven onderhouden. Gelukkig kan een boomstamtafel wel tegen een stootje, en heb je er dus lang plezier van.

 

Wanneer je de houtsoort en de grootte hebt gekozen moet je ook nadenken over de afwerking hiervan. Dit kan je zelf doen, of laten doen door de houthandel waar je het stuk hout bestelt. Wil je een matte afwerking of hoogglans? Ook een kleur of washing is mogelijk. Vervolgens kiest u het soort onderstel. Je kan gaan voor een mooi stuk hout, of voor staal voor een industriële look. Geheel afhankelijk van je eigen smaak. Je kunt er voor kiezen om zelf je handen uit te mouwen te steken en er zelf een te maken, of je laat het over aan een specialist. Dit is volledig afhankelijk van je wensen en budget, maar er is veel mogelijk.