Het belang van het beschermen van uw eigen merk

0

Wordt een volwaardige merkhouder

Wanneer u uw naam heeft gedeponeerd en geregistreerd dan mag u zichzelf officieel een merkhouder noemen. Het merk registreren kan bij een merken bureau. Wanneer u een merkhouder bent dan heeft u een exclusief recht verkregen om in het economische handelsverkeer uw eigen merk te gebruiken. Dit betekent dan anderen niet zomaar zonder uw toestemming gebruik kan maken van uw merk. Wanneer deze mensen dit toch doen, dan staat u niet met lege handen. Het merkenrecht geeft u namelijk de mogelijkheid om op te treden tegen de inbreukmakers. Wij werken samen met gespecialiseerde advocaten. Op het moment dat er inbreuk wordt gemaakt op al uw merkenrechten, dan zullen deze advocaten de inbreukmakers een halt toeroepen en alle schade vergoeden.

De oppositieprocedure

Wanneer u de dienst merkbewaking bij ons afneemt dan krijgt u van ons automatisch bericht wanneer andere merken mogelijk in conflict staan met uw merk. Binnen een bepaalde periode kunt u dan oppositie instellen tegen de inschrijving van het bepaalde merk van iemand anders. Wanneer uw oppositie slaagt dan voorkomt u dat het nieuwe merk in het merkenregister wordt ingeschreven. Wij zullen u adviseren of het zinvol is om bezwaar aan te tekenen tegen het nieuwe merk en adviseren voor de oppositie. Na het instellen van deze oppositieprocedure kunt u er voor kiezen om naar de rechter te stappen. Dit zal het geval zijn wanneer iemand anders inbreuk maak op uw merkrechten.

Waarom kunnen wij u het beste helpen?

Na de registratie van uw merk beschikt u dus over een exclusief merkrecht. Wanneer u vervolgens ziet dat iemand anders inbreuk maakt en/of iemand op uw succes meelift, dan beschermen wij uw meest waardevolle bezit (uw merk) als geen ander. De unieke samenwerking tussen ons merken bureau en verschillende gespecialiseerde advocaten zorgen voor een maximale ondersteuning.

merk registreren